Dj Martin Solveig moet door het stof na seksistische opmerking

Foto AFP / F. Fife

Martin Solveig heeft zich niet populair gemaakt bij de uitreiking van de Gouden Bal. De Franse dj vroeg na de overhandiging van de allereerste Gouden Bal voor beste vrouwelijke speelster aan winnares Aga Hegerberg of ze op het podium wilde ’twerken’. De 23-jarige spits van Lyon reageerde kort met een afgemeten ’non’.

 Solveig besefte achteraf zwaar in de fout te zijn gegaan en bood zijn excuses aan aan de Noorse, die zei niet boos te zijn. “Ik vatte het niet als iets seksistisch of beledigend op. Na afloop is hij mij komen opzoeken en hebben we elkaar de hand geschud. Ik denk dat we over heel wat andere zaken kunnen praten als het om seksisme gaat.”

“Een slechte grap”

De 42-jarige dj postte op Twitter ook nog eens publieke verontschuldigingen, al zijn die op z’n best dubieus te noemen. “Mijn oprechte excuses aan iedereen die ik beledigd zou kunnen hebben. Ik wilde niet vragen om te twerken, maar om te dansen op een liedje van Sinatra. Mijn Engels is alleen niet zo goed. Het was gewoon een grapje, een slechte grap.”

Op sociale media was er intussen al een grote hetze ontstaan. Onder meer toptennisser Andy Murray verbaasde zich over de uitspraak. “Ik ben mijn hele leven al bij sport betrokken en het is ongelooflijk hoeveel seksisme erin heerst”, liet hij optekenen.