Cath Luyten deelt emotionele Instagrampost na relatiebreuk Frank Raes

Instagram / @cathluyten

Na 15 jaar hebben Cath Luyten en Frank Raes een punt gezet achter hun relatie. De twee zijn in volle vriendschap uit elkaar gegaan, zo blijkt ook uit een liefdevolle Instagrampost van Cath.

Presentatrice Cath Luyten (41) en sportjournalist Frank Raes (64) leerden elkaar kennen op de VRT. Luyten werkte toen mee aan het showbizzprogramma ‘De Rode Loper’, terwijl Raes er al jaar en dag actief is als sportcommentator. Ondanks het leeftijdsverschil van 23 jaar waren ze ruim 15 jaar samen, waarvan 14 jaar als een getrouwd koppel.

Onderling overleg

Daar is nu een einde aan gekomen, maar de twee gaan als vrienden uit elkaar. “Na veertien jaar huwelijk hebben Frank en Cath in onderling overleg en volle vriendschap beslist elk hun eigen weg te gaan. Frank en Cath benadrukken dat ze hun zoon Bill samen met alle liefde en de beste zorg zullen omringen”, klinkt het in een persbericht van de VRT.

Dinsdagmorgen plaatste Luyten een emotioneel bericht op haar Instagram naar aanleiding van de breuk. “No matter what. BFF. Dank je voor ‘n geweldig mooi hoofdstuk in mijn leven, Frank”, schreef ze. De post werd al snel massaal geliket en positief ontvangen door haar volgers. “Het leven loopt soms niet hoe men verwacht, maar dit is een mooi voorbeeld van vriendschap en ouderschap”, en “Was toch even verschieten. Mooi hoeveel respect jullie behouden voor elkaar. Veel succes met het nieuwe hoofdstuk in jullie leven”, klinkt het onder meer.

Gezondheidsproblemen

Toch zorgde hun enorme leeftijdsverschil in het begin voor heel wat gefronste wenkbrauwen. En in 2009 gingen ze door een zware periode door gezondheidsproblemen van Raes. Die ging toen onder het mes voor een lekkende hartklep. Luyten stopte toen een maand lang met werken om voor hun éénjarige zoontje Bill te zorgen, maar het koppel sloeg zich erdoorheen. Raes heeft overigens nog drie kinderen uit een eerdere relatie, maar die hebben haar van in het begin een warm hart toegedragen.

De reden van de breuk is niet duidelijk, al liet Luyten in september al verstaan dat Frank de man van haar leven is, maar dat “we niet gemaakt zijn om heel ons leven bij dezelfde persoon door te brengen. Alleen heeft de kerk dat wel als norm opgelegd”, klonk het toen.