Je mooiste momenten met anderen vastgelegd

December is de maand bij uitstek om met vrienden en familie af te spreken. Tijdens de feestdagen maak je nieuwe herinneringen – met elkaar. Met de volgende tips leg je deze momenten vast om nooit meer te vergeten.

Tip 1: Een foto vol beweging

Ontpopt één van je vrienden zich tot een echt schaatstalent tijdens een bezoekje aan de kerstmarkt? Kies in de Pro Mode van je Galaxy S9 voor een korte sluitertijd, zo bevries je de beweging. Meer dynamiek in je foto? Fotografeer dan met een lange sluitertijd en beweeg met het onderwerp mee, zo blijft deze scherp maar vervaagt de achtergrond.

Tip 2: Duizend schitterende kerstlampjes in het donker

Een kerstmarkt is altijd super gezellig! Maar hoe breng je de sfeer goed over? Kies in de Pro Mode voor een groot diafragma: dit houdt in dat er meer licht opgenomen wordt. Raak het scherm aan om voor een duidelijke focus op je onderwerp te zorgen, kies voor wat meer belichting bij de instellingen en zet HDR aan zodat de kleuren van je foto nog beter uitkomen.

Tip 3: Leg je Instagram-waardig kerstdiner vast

Een kerstdiner waar uren of dagen aan gewerkt is, wil je natuurlijk niet in een keer naar binnen schrokken of snel vergeten. Leg het daarom op beeld vast om voor altijd te herinneren. Belangrijkste tip? Gebruik geen flits! Dit zorgt ervoor dat je eten er al snel onsmakelijk uitziet. Zorg dus voor goed, natuurlijk licht. Een foto van boven ziet er altijd classy uit, onthoud hierbij wel dat je voldoende afstand neemt.

Tip 4: Licht als kunst

De kunst van een lichtfestival fotograferen is dat je eigenlijk vooral moet genieten en niet te veel mag nadenken. Met de Galaxy S9 wordt dit makkelijker dan ooit, het diafragma past zich automatisch aan op de situatie waardoor je naar hartenlust foto’s kunt nemen. Toch wat meer experimenteren? Speel dan met de ISO: hoe hoger hoe helderder de foto.