Deze 5 beroepen zijn het populairst onder psychopaten

Deze 5 beroepen zijn het populairst onder psychopaten
Foto Unsplash

Bij het woord ‘psychopaat’ denk je waarschijnlijk spontaan aan moordenaars. Jack The Ripper, om er maar eentje te noemen. Toch hebben de meeste psychopaten gewoon beroepen zoals de rest van ons. Hun ongeremdheid en gebrek aan empathie komt vooral bij deze vijf beroepen goed van pas.

1. CEO

Psychopaten presteren heel goed in chaotische situaties. Omdat ze zelf immuun zijn tegen stress, vinden ze het zelfs leuk om voor anderen chaos te creëren. Die manipulatie helpt hen om de top te bereiken en te behouden.

2. AdvocaatNatuurlijk zijn psychopathische trekjes alleen niet genoeg om een goede advocaat te worden. Toch helpen zelfvertrouwen, afstandelijkheid en misleidende charmes zeker tijdens een rechtszaak. Aan overtuigingskracht geen gebrek.

3. Televisie- of radiopresentator

Ook dit is een voor de hand liggende beroepskeuze voor psychopaten. Narcisme is bij hen een veelvoorkomende karaktertrek die goed van pas komt als je constant te zien bent op televisie of te horen bent op radio. Aangezien presentatoren vaak met actuele gebeurtenissen moeten omgaan, is het bovendien een voordeel om stressbestendig te zijn.

4. Verkoper

Als psychopathische verkoper kan je zowel voor- als nadelen ondervinden. Enerzijds heb je veel moeite om samen te werken, wat niet handig is als je in teamverband werkt. Anderzijds ben je niet verlegen om aan zelfpromotie te doen, om contracten te stelen, om te liegen… Wellicht niet de eerlijkste verkoper dus, maar misschien wel de meest succesvolle.

5. Chirurg

Hier komen we gevaarlijk dicht in de buurt van het moordenaarsterrein. Het gaat immers ook om snijden in anderen en bloed zien. Omdat chirurgen heel stressbestendig moeten zijn en dagelijks moeilijke beslissingen moeten nemen, is het voor psychopaten een slimme beroepskeuze.

Bron: Insider