Wilder behoudt titel na onbesliste kamp tegen Fury

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse bokser Deontay Wilder heeft zaterdag in Los Angeles (Californië) met de nodige moeite zijn WBC-titel bij de zwaargewichten behouden. Een intense kamp tegen de Brit Tyson Fury eindigde onbeslist. De 33-jarige Wilder mepte zijn drie jaar jongere opponent twee keer tegen het canvas, in de negende en twaalfde ronde. De Amerikaan was ervan overtuigd dat hij de zege op zak had na enkele linkse en rechtse uithalen op het gezicht van Fury, maar tot verbazing van de 18.000 toeschouwers in het Staples Center wist de Britse uitdager bij de laatste tel toch weer op te staan en de kamp zonder moeilijkheden te beëindigen.

Fury, die in juni zijn rentree vierde na een dopingschorsing en een pauze van 2,5 jaar, was tot dan wat punten betreft in het voordeel. De Brit was bij de weging 20 kilogram zwaarder dan Wilder, maar stond kwiek te boksen en dreef Fury nu en dan tot wanhoop met zijn verdediging en provocaties. De Amerikaan, WBC-kampioen sinds juni 2015, gaf vanaf de achtste ronde een vermoeide indruk.

Een kamprechter riep Wilder uit tot winnaar (115-111), een tweede vond dat Fury de overwinning verdiende (114-112). Het derde jurylid hield het op 113-113.

Beide boksers verloren nog nooit een kamp voor het langverwachte gevecht van zaterdag. Wilder heeft 40 zeges achter zijn naam, Fury 27.

In 2019 komt er een rematch, verzekerden beide boksers na afloop. "Ik werd twee keer tegen het canvas geslagen, maar ik denk toch dat ik de kamp gewonnen heb. De Gypsy King is terug", stelde Fury. "Met twee knockdowns denk ik dat ik de winnaar moet zijn. We zijn de twee beste boksers ter wereld. Dat hebben we vannacht bewezen. Ik ben klaar om dit nog eens opnieuw te doen", besloot Wilder.

bron: Belga