UEFA akkoord over derde Europees clubtoernooi

door
Belga
Leestijd 1 min.

De UEFA heeft een akkoord bereikt over de start van een derde Europees toernooi voor clubteams. Vanaf het seizoen 2021-2022 gaat dat nieuwe toernooi, naast de al bestaande Champions League en Europa League, van start. Aan het evenement, de "Europa League 2", doen 32 clubs mee. Dat zijn er net zoveel als in de Champions League. In de Europa League gaat het aantal deelnemende teams terug van 48 naar 32. De UEFA kondigde eerder al aan veranderingen te willen doorvoeren in het Europese clubvoetbal. De Europese bond is tegen plannen voor een eventuele Super League, een onderlinge competitie tussen de zestien grootste clubs uit Europa.

"Er komen meer Europese wedstrijden voor meer clubs. Deze competitie is ontstaan na een voortdurende dialoog met de associatie van Europese clubs", aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zondag in Dublin.

De wedstrijden van de "Europa League 2" zullen op donderdag gespeeld worden. De precieze invulling van de competitie (welke clubs mee mogen doen) wordt later bekendgemaakt. De finales van de drie Europese bekers zullen in dezelfde week gespeeld worden: die van de nieuwe competitie op woensdag, die van de Europa League op donderdag en die van de Champions League op zaterdag.

.

bron: Belga