Rode Duivels ontmoeten in maart Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels spelen in de kwalificaties voor het EK 2020 in groep I tegen Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. Dat is het resultaat van de loting van vanmiddag in de Ierse hoofdstad Dublin. België zat als reekshoofd in pot 1. Aangezien de Rode Duivels zich niet wisten te plaatsen voor de halve finales van de Nations League (halvefinalisten ondergebracht in 'Nations League-pot'), was de kans groot dat ze in een poule met zes landen zouden terechtkomen. Enkel poule E bood het team van bondscoach Roberto Martinez een opponent minder, maar daarin kwam Kroatië als reekshoofd terecht.

Maar het werd dus groep I. De Rode Duivels vermeden Duitsland, dat in pot 2 zat, en kregen in de plaats daarvan Rusland. Uit bokalen 3, 4, 5 en 6 kwamen respectievelijk Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino.

De kwalificaties vinden plaats tussen 21 maart en 19 november 2019. De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor de eindronde van het EK, dat in twaalf speelsteden wordt afgewerkt. Vier landen kwalificeren zich vervolgens nog via play-offs, bepaald door de eindstand in de vier divisies van de Nations League, voor EURO 2020.

bron: Belga