Jupiler Pro League - Super Sunday met toppers Club-Standard en Anderlecht-Genk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tijdens de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn de schijnwerpers zondag gericht op de wedstrijden Club Brugge-Standard (14u30) en Anderlecht-Racing Genk (18u). Een rasechte Super Sunday dus met twee toppers. Racing Genk verslikte zich donderdag half in Malmö door de thuisploeg van een 0-2 achterstand te laten terugkomen waardoor Europese overwintering nog geen zekerheid is. In de competitie willen de Genkies dan weer de smaak van de nederlaag doorspoelen. Op de vorige speeldag ging Genk voor het eerst dit seizoen de boot in, Cercle Brugge won met 1-2 in de Luminus Arena. Tegenstander Anderlecht kon in de Europa League ook thuis met een scoreloos gelijkspel tegen Spartak Trnava de rug niet rechten. In de Jupiler Pro League verloor een erg jong paars-wit vorig weekend dan weer met 4-2 bij Sint-Truiden, maar ondanks de matige prestaties houden de troepen van Hein Vanhaezebrouck de top van het klassement wel in het vizier. Bij winst naderen ze immers tot op twee punten van de Limburgers en gaan ze over Antwerp, dat met 1-3 onderuitging tegen STVV, die andere seizoensrevelatie.

Met Club en Standard staan zondagnamiddag twee teams tegenover mekaar die een deugddoende Europese midweek achter de rug hebben. Landskampioen Club Brugge hield woensdagavond de Duitse competitieleider Borussia Dortmund op 0-0 in het Signal Iduna Park en is zeker van overwintering in de Europa League. Standard liet dan weer een stuntzege tegen de Spaanse competitieleider Sevilla noteren en behoudt zo nog uitzicht op de volgende ronde, al hebben ze het niet meer in eigen handen.

In de competitie leed Club vorige week vrijdag een eerste thuisnederlaag in het huidige Jupiler Pro League-seizoen. Zulte Waregem verliet Jan Breydel met een 1-3 zege, twee weken eerder was Charleroi met 2-1 te sterk. Met de komst van de Rouches wil blauw-zwart, op de sukkel met 6 op 21, absoluut vermijden dat het opnieuw een partij voor eigen publiek met hangende schouders moet beëindigen. Standard staat net onder de top zes en wil op een iets comfortabeler plaats terechtkomen die recht geeft op Play-off I.

bron: Belga