Belgen in het buitenland - Origi bezorgt Liverpool de overwinning in Merseyside Derby

Liverpool heeft zondag op de veertiende speeldag in de Premier League de altijd beladen Merseyside Derby gewonnen. In de absolute slotminuut zorgde de ingevallen Divock Origi voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de Rode Duivel, die stilaan weer boven water komt, waren het zijn eerste competitieminuten van het seizoen. De iconische stadsderby tussen Liverpool en Everton leek lange tijd op een doelpuntenloos gelijkspel af te stevenen. Jürgen Klopp had nog een troefkaart uit te spelen. In de 84e minuut gooide de coach van de Reds Divock Origi voor de leeuwen. De Rode Duivel mocht in de Champions League even invallen tegen Rode Ster (2-0 nederlaag), maar kwam dit seizoen voor het overige nog niet in actie voor Liverpool. De aanvaller kreeg het hoongelach over zich toen hij in de 87e minuut van dichtbij tegen de dwarsligger trapte, maar haalde uiteindelijk zijn gram. In de slotminuut duwde doelman Pickford een volley van Van Dijk op de lat. Origi (90.+5) stond op de juiste plaats om de 1-0 binnen te knikken. De Rode Duivel deed Anfield Road zo daveren op zijn grondvesten. Het was de eerste keer sinds mei 2017 dat Origi nog eens kon scoren voor Liverpool. Het is alweer van 17 oktober 2010 geleden dat Everton de stadsderby kon winnen. Dankzij onze landgenoot blijven de Reds (36 ptn) in het spoor van leider Manchester City (38 ptn).

In de Franse Ligue 1 ging het Straatsburg van Matz Sels met 1-4 winnen op bezoek bij Rennes. De Belgische doelman moest zich al snel omdraaien na een heerlijke krul van Sarr (9.), maar nadien zetten zijn ploegmaats orde op zaken. Reims, met Bjorn Engels en Thomas Foket de hele match in de defensie, geraakte in het Stade Vélodrome niet voorbij Olympique Marseille (0-0). Straatsburg en Reims verzamelden elk 21 punten en zijn na 15 speeldagen respectievelijk achtste en negende in de stand.