Actievoerders klimaatmars komen aan in Jubelpark

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kop van de grootste Belgische klimaatmars ooit heeft omstreeks 14.30 uur het Jubelpark bereikt. Daar eindigt de mars, maar staan er nog optredens, speeches en andere activiteiten op het programma. De stoet van klimaatmars Claim The Climate strekt zich met zijn meer dan 50.000 deelnemers over honderden meters uit. De eerste klimaatbetogers hebben intussen het eindstation Jubelpark bereikt, maar het is nog wachten tot alle deelnemers aankomen onder de Triomfboog.

Nog tot 18 uur vinden er concerten en andere spektakels plaats in het Jubelpark. Om 16 uur komt er een koor zingen en nadien is het aan de organisatoren om de mensenmassa toe te spreken. De boodschap die de klimaatmars wilde overbrengen, is alvast duidelijk aangekomen.

De meer dan 50.000 klimaatbetogers vragen de Belgische regering om meer ambitie moet tonen op het Europese en internationale toneel en eindelijk werk te maken van een doorgedreven nationaal klimaatbeleid op korte én lange termijn. Zo moet de opwarming van het klimaat beperkt blijven tot 1,5 graden Celsius, zoals in het akkoord van Parijs staat.

bron: Belga