Parket voert onderzoek naar geknoei bij Weghsteen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vaststelling van tal van strafrechtelijke inbreuken lag aan de basis van de beslissing van de Nationale Bank, de toezichthouder van de financiële sector, van dit najaar om de Brugse beursvennootschap Weghsteen aan de ketting te leggen en te ontmantelen. Dat schrijft De Tijd zaterdag. De Nationale Bank diende een klacht in bij het Brugse parket, dat een onderzoek opende. Dat bevestigt parketwoordvoerster Fien Maddens. Meer informatie wou ze niet kwijt. Het is niet bekend of al een onderzoeksrechter werd aangesteld of betrokkenen werden verhoord. De afgezette CEO en eigenaar Vincent Weghsteen was niet bereikbaar voor een reactie.

Volgens De Tijd stootte de Nationale Bank op zoveel problemen dat meerdere dossiers aan het parket werden overhandigd. Er is onder meer mogelijk sprake van witwasmisdrijven en bedrog, ook ten nadele van klanten.

De activiteiten van de beursvennootschap worden binnenkort overgenomen door Merit Capital. Weghsteen had meer dan 2.500 klanten die ruim een half miljard euro hadden uitstaan.

bron: Belga