Brandstofprotest – Politievoertuigen in brand gestoken

Bij de protesten van de gele hesjes zijn minstens twee politievoertuigen omgekanteld en in brand gestoken. De politie is met traangas en het waterkanon de manifestanten aan het verdrijven ter hoogte van Kunst-Wet. Aan de Lambermont, de ambtswoning van premier Charles Michel, is het tot een eerste confrontatie gekomen tussen gele hesjes en de oproerpolitie. Er werden voorwerpen gegooid naar de politie en het waterkanon werd ingezet. De betogers brachten heel wat beschadigingen aan en rukten verkeerslichten los. De straat ligt er bezaaid met hekken, stenen en verkeersborden.
De oproerpolitie antwoordde toen een eerste keer met de inzet van het waterkanon. Intussen gebeurde dat ook op de Regentlaan aan Lambermont. Daar werden de gele hesjes achteruit geduwd door de oproerpolitie waarop voorwerpen naar het waterkanon werden gegooid.
De politie begint nu ook te chargeren en zet traangas in om de menigte weg te drijven van Kust-Wet. De sfeer is helemaal omgeslagen en de gele hesjes grijpen alles wat los staat. De hekken en bouwmaterialen van een bouwwerf moeten eraan geloven en worden op straat gegooid, te midden de auto’s.

bron: Belga