Belgen in het buitenland - Real Madrid heeft weinig problemen met Valencia

door
Belga
Leestijd 1 min.

Real Madrid heeft zaterdagavond op de veertiende speeldag in de Spaanse La Liga met 2-0 gewonnen van Valencia. Real had het geluk aan zijn zijde en kwam na acht minuten al op voorsprong na een owngoal van Daniel Wass. Pas in de slotfase kon Lucas Vazquez de 2-0 eindstand op het scorebord zetten in het Santiago Bernabeustadion. Even voordien was er een reuzenkans voor de bij Valencia ingevallen Michy Batshuayi, waarop Thibaut Courtois een schitterende reflex in huis had. Onnodig zo bleek, want Batshuayi was onterecht afgevlagd voor buitenspel. Courtois hield zo voor de tweede wedstrijd op rij zijn netten schoon bij de Koninklijke.

In de stand heeft Real nog drie punten achterstand op leider Sevilla, dat zondag uit tegen Deportivo Alavés speelt. Nummer twee FC Barcelona ontvangt dan Villarreal.

In de Italiaanse Serie A haalde Sampdoria op de veertiende speeldag fors uit tegen Bologna: 4-1. Dennis Praet scoorde na amper tien punten het openingsdoelpunt en vierde zo zijn contractverlenging bij Genua. Met negentien punten staat Sampdoria op een degelijke achtste plaats in de stand.

bron: Belga