Proximus League - KV Mechelen en Beerschot Wilrijk delen de punten in topper

KV Mechelen en Beerschot Wilrijk hebben vrijdagavond in de topper van de zeventiende speeldag in de Proximus League 1-1 gelijkgespeeld. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong, na een treffer van Marius Noubissi. Op een schot van Jorn Vancamp had de Mechelse doelman Michael Verrips nog een redding in huis, maar hij moest de bal lossen en Noubissi had de 0-1 maar binnen te duwen. De Antwerpse fusieploeg op rozen dus, maar de tweede helft was nog maar pas afgetrapt toen Nikola Storm de gelijkmaker binnentrapte. Even later was er opschudding toen bij een vrije trap van Igor De Camargo de bal over de doellijn leek, maar scheidsrechter Alen gaf geen krimp. In het tumult liep de Mechelse bankzitter Laurent Lemoine zelfs nog tegen een rode kaart aan.

Met 35 punten blijft KV Mechelen aan de leiding in 1B, voor Beerschot Wilrijk dat 31 punten telt. In het tweede periodekampioenschap blijven de Beerschottenaars met zeven punten aan de leiding, voor Mechelen (5) en Union (4). De Brusselaars gaan zondag nog op bezoek bij Tubeke en kunnen ook in de algemene stand op gelijke hoogte komen met Beerschot.