MIA’s – Niels Destadsbader en Angèle hebben elk zeven nominaties op zak

MIA's - Niels Destadsbader en Angèle hebben elk zeven nominaties op zak

Angèle en Niels Destandsbader hebben elk zeven nominaties op zak voor de Music Industry Awards (MIA’s) 2018. Tamino heeft vijf nominaties achter zijn naam en Tourist LeMC vier. Dat hebben de VRT en Kunstenpunt vrijdag bekendgemaakt. De MIA’s worden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De muziekkenners van de Vlaamse radio- en tv-zenders en van de geschreven pers selecteerden per categorie vier genomineerden. Het publiek en de muzieksector kiezen vanaf vandaag hun favorieten. Voor deze editie van de MIA’s zijn er 35 groepen en artiesten genomineerd.
Niels Destadsbader en Angèle maken met zeven nominaties het meeste kans om naar huis te keren met een MIA. Ze worden op de hielen gezeten door Tamino (vijf) en Tourist LeMC (drie). Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons sleepten elk drie nominaties in de wacht.
In de categorie “Hit van het jaar” nemen Lost Frequencies & Zonderling, Regi feat. Jake Reese, Niels Destadsbader en BLØF feat. Geike Arnaert het tegen elkaar op.
Het publiek kan van vrijdag 30 november tot en met zondag 9 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën “Album”, “Alternative”, “Dance”, “Doorbraak”, “Groep”, “Nederlandstalig”, “Pop”, “Solo vrouw”, “Solo man”, “Urban”, “Vlaams populair” en “Hit van het jaar”. De muzieksector beslist wie de MIA in de categorieën “Artwork”, “Auteur/Componist”, “Live act”, “Muzikant” en “Videoclip” mee naar huis neemt.
De MIA’s worden uitgereikt op donderdag 7 februari vanuit Paleis 12 in Brussel. Voor deze show, die live wordt uitgezonden op Eén, zijn tickets beschikbaar via https://mias.tickoweb.be.
EMBARGO tot vrijdag 30/11 om 6u!

bron: Belga