Jupiler Pro League - Lokeren geeft in dolle slotfase riante voorsprong uit handen in derby tegen AA Gent

Sporting Lokeren en AA Gent hebben vrijdagavond in de openingswedstrijd van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. In de Oost-Vlaamse derby mocht de thuisploeg op Daknam gaan rusten met een 1-0 voorsprong, nadat Lukas Marecek even voordien in de blessuretijd van de eerste helft de score had geopend met een afgeweken schot. Twintig minuten ver in de tweede helft verdubbelde Mehdi Terki de voorsprong en nadien leek Lokeren makkelijk stand te houden. In de slotfase gaven ze de voorsprong echter nog uit handen. Sigurd Rosted kopte eerst de aansluitingstreffer voorbij Ortwin De Wolf, vooraleer Dylan Bronn in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd de 2-2 tegen de netten trapte.

Met elf punten komt Lokeren op gelijke hoogte met Waasland-Beveren, dat nu wel de rode lantaarn in handen heeft omdat ze één wedstrijd minder gewonnen hebben. Beveren sluit zondagavond de speeldag af met een bezoek aan het verre Eupen. Eerder op zondag zijn er de toppers Club Brugge - Standard (14u30) en Anderlecht - Racing Genk (18u).

AA Gent blijft met 25 punten zevende, maar de kloof met de top van het klassement dreigt na drie wedstrijden zonder zege dus weer groter te worden.