Hof van beroep Antwerpen – Uitspraak over moord op minnares in Sint-Truiden

Het Antwerpse hof van beroep doet vrijdag uitspraak in de zaak van Jan R. (55) uit Tielt-Winge, die vervolgd wordt voor de moord op zijn minnares Mia Verschueren (52). Het openbaar ministerie vorderde 25 jaar cel, vijf jaar meer dan hij in eerste aanleg had gekregen.
Jan R. had op 17 februari 2015 zijn minnares gedood in haar appartement in Sint-Truiden. Ze had hem een ultimatum gegeven: als hij die dag niet bij haar introk, dan zou ze zijn echtgenote inlichten over hun zes jaar durende affaire. De vijftiger had haar driemaal met een volle wijnfles op het achterhoofd geslagen en de vrouw laten doodbloeden.
Daarna had hij haar lichaam verplaatst, het bloed opgekuist en brand gesticht in haar appartement. Hij wilde het erop laten lijken dat Mia een fatale val had gemaakt en daarbij een theelichtje omver had gestoten. Jan R. had de pech dat de brand tijdig ontdekt werd en dus ook zijn kwaad opzet.
De rechters in eerste aanleg vonden het niet bewezen dat hij met voorbedachten rade had gehandeld. Ze hadden de feiten geherkwalificeerd naar ‘doodslag’. Jan R. kan zich in die kwalificatie vinden, maar niet in de twintig jaar cel die hij daarvoor gekregen had. Hij hoopt dat het hof van beroep milder zal zijn. Het openbaar ministerie wil hem echter voor moord veroordeeld zien.

bron: Belga