Europa League - Preudhomme toont zich tevreden man, Sevilla-trainer panikeert niet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard-trainer Preudhomme was tevreden na de stuntzege (1-0) van zijn ploeg tegen leider Sevilla, hoewel Standard nog niet zeker is van kwalificatie voor de zestiende finales van de Europa League. "Mocht dit een overwinning geweest zijn zonder belang, was het nog mooier geweest. Het was in elk geval een referentie-match die ons sterkt in onze overtuiging om deze groep te doen draaien. Ze hebben de aanwijzingen perfect opgevolgd". Moussa Dnejepo, die nochtans sterk speelde op de linkerflank, miste op het einde twee doelkansen, maar zijn trainer neemt hem dat niet kwalijk. "Ik had hem nodig om werk te verzetten op de flank. Hij heeft dat al gedaan, met enkele fouten maar niet vandaag. Als ik aan gemiste doelpunten denk, heb ik het meer over die tegen Krasnodar."

Volgens Preudhomme toonde zijn ploeg donderdagavond heel wat solidariteit op moeilijke momenten. "We hadden een plan bij balverlies, maar toonden ook plezier als we de bal recupereerden, wat we goed gedaan hebben na de pauze".

Paul-José Mpoku had pijn aan de rug en verliet het veld aan het einde van de eerste helft. "Maar tijdens het korte feestje na de match, zag het er toch al veel beter uit", grapte Preudhomme.

Pablo Machin, trainer van FC Sevilla, panikeerde niet na het verlies tegen Standard. "We kunnen nog eerste eindigen in de groep. We wisten dat het een moeilijke verplaatsing ging worden, tegen een fysieke tegenstander die ons geen ruimte liet op de flanken. We domineerden in de eerste helft en hadden daar een voorsprong moeten nemen. De uitsluiting van Sarabia nadien maakte het ons moeilijker."

Over het doelpunt zei Machin dat hij de fase graag zou terugzien. "Er stond een speler buitenspel (Carcela) waarvan de spelers dachten dat hij de bal zou krijgen. Omdat er geen VAR is, kunnen we niet verifiëren of dit de fase heeft beïnvloed."

bron: Belga