Europa League – “Kwamen vooraan wat punch tekort”, stelt Anderlecht-coach Vanhaezebrouck na 0-0

Europa League -
Europa League - "Kwamen vooraan wat punch tekort"

RSC Anderlecht heeft zijn Europese blazoen niet kunnen oppoetsen. Het Brusselse team, vooraf al zeker van de uitschakeling, geraakte op de vijfde speeldag van de Europa League niet voorbij het wel erg middelmatige Spartak Trnava (0-0). “We verdienden te winnen, maar kwamen vooraan wat punch tekort”, reageerde de Anderlechtse T1 Hein Vanhaezebrouck. Anderlecht moest heel wat sterkhouders missen, en startte met een ietwat onuitgegeven elftal aan de wedstrijd. “In het begin hadden we het ook wat moeilijk”, analyseerde HVH. “Maar we hebben ons herpakt, en maakten zeker naar het einde toe de meeste aanspraak op de drie punten. Het doelpunt viel helaas niet. Matchen als vandaag dienen ook om bij te leren, en ik zag dat mijn spelers dingen hebben opgestoken tijdens de partij.”
Onder leiding van Michael Verschueren, de nieuwe sterke man van de sportieve cel van paars-wit, zal het sportieve departement van de club de volgende maanden uitbreiden met enkele nieuwe namen. Pär Zetterberg vervoegde de staf al, als assistent van Vanhaezebrouck. Officieel luidt het dat de Zweedse oud-middenvelder pas vanaf januari zijn intrede maakt, maar hij zat tegen Trnava al op de bank. “Pär kan zich op die manier inwerken”, legde de T1 uit. “Zo rolt hij er al wat in. Hij kan al bepaalde dingen aanbrengen en onze jonge spelers bijstaan.”
Ook de andere wedstrijd in groep D, tussen Fenerbahçe en Dinamo Zagreb, eindigde op 0-0. Zagreb (13 ptn) voert de groep aan en is zeker van groepswinst. Fenerbahçe (8 ptn) volgt als tweede en heeft de kwalificatie beet. Trnava (4 ptn) en Anderlecht (2 ptn) sluiten de rangen en zijn uitgeschakeld. Op de zesde en laatste speeldag, op 13 december, maakt Anderlecht de verplaatsing naar Zagreb. Trnava ontvangt Fenerbahçe. Bij die wedstrijden staat dus niets meer op het spel.

Bron: Belga