De Clercq en Watteeuw stellen nieuw college voor in Gent

De Clercq en Watteeuw stellen nieuw college voor in Gent

In Gent geven Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq en Groen-kopstuk Filip Watteeuw om 18u een persconferentie over het toekomstige stadsbestuur. De Clercq wordt burgemeester en zijn Open Vld krijg twee schepenen. Mieke Van Hecke zal met CD&V ook deel uitmaken van het stadsbestuur. Het kartel Sp.a/Groen zal zeven schepenen leveren: vier groenen en twee Sp.a’ers, een zevende schepenambt wordt gedeeld door de twee partijen.
De onderhandelingen over een bestuursakkoord zullen straks toegelicht worden. De definitieve bevoegdheidsverdeling moet nog in de plooi vallen maar De Clercq, die met Open Vld de verkiezingen won, zal de socialist Termont opvolgen als Gents burgemeester. Open Vld-schepenen Sofie Bracke en Christophe Peeters blijven op post maar zouden andere bevoegdheden krijgen.

Het kartel Sp.a/Groen, dat moest inleveren maar wel de grootste groep blijft in de Gentse gemeenteraad, mag zeven schepenen leveren. Vier groenen, onder wie Filip Watteeuw maar ook Elke Decruynaere, die het gezicht van de campagne was. Bij Sp.a zijn nog geen schepenen aangeduid, dat wordt later beslist.

bron: Belga