Atlanta en Portland spelen MLS-finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Atlanta neemt het op tegen Portland in de finale van de Major League Soccer (MLS), die op 8 december plaatsvindt. Na de 3-0 zege in de heenmatch van de halve finales tegen de New York Red Bulls, ging Atlanta United gisteren met 1-0 onderuit. De treffer van Tim Parker viel pas in de blessuretijd (90.+4). De troepen van Gerardo Martino, die eerder Barcelona en de Argentijnse nationale ploeg coachte, schakelde met New York het team uit dat het reguliere seizoen met een recordaantal punten (71) afsloot. In de finale mikt Atlanta, een club die pas twee jaar bestaat, op zijn eerste titel.

Portland Timbers pakte zijn finaleticket dan weer dankzij een 2-3 overwinning op het veld van Kansas City. Daniel Salloi opende de score voor de thuisploeg in de eerste helft. Sebastian Blanco en Diego Valeri draaiden de rollen nadien echter om. Kansas kwam nog langszij via Gerso Fernandes (81.). Maar opnieuw Valeri lukte het winnende doelpunt diep in de extra tijd (90.+9). De heenmatch was op een scoreloos gelijkspel geëindigd. Portland pakte de MLS-titel al eens in 2015.

Aangezien Atlanta beter presteerde in het reguliere seizoen, is de club gastheer voor de finale. In het Mercedes-Benz Stadium is plaats voor 71.000 toeschouwers.

bron: Belga