Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 16 miljoen euro in bouw scholen

Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 16 miljoen euro in bouw scholen

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft vandaag de financiering van zes bouwprojecten van Nederlandstalige scholen in Brussel goedgekeurd. De investering bedraagt 16 miljoen euro en moet 885 bijkomende plaatsen creëren. Dat maakt Guy Vanhengel, Brussels minister en VGC-collegelid bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, bekend. “885 bijkomende plaatsen in gemeenten met capaciteitsproblemen, betekenen een versterking van het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel én een investering in de kwaliteit van ons onderwijs”, stelt minister Vanhengel.

De 16 miljoen euro zal door de VGC verdeeld worden over zes bouwproject in de vorm van een investeringssubsidie of een principeakkoord tot financiering. De gemeentelijke basisschool het Windekind in Molenbeek kan rekenen op 7 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe dubbele basisschool. De Everheide in Evere krijgt 3,1 miljoen euro voor de sloop van een oud schoolgebouw en de bouw van een nieuw. Daarmee kan het aantal leerlingen verdubbeld worden. De basisschool Imelda in Molenbeek krijgt voor zijn renovatie een nieuwe polyvalente zaal en speelplaats van 2,5 miljoen euro. Het Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe kan rekenen op 1,81 miljoen voor de bouw van een nieuwe dubbele basisschool en het pilootproject Educare.

De basisscholen Champagnat en Heilige Familie in Schaarbeek krijgen samen 1,07 miljoen euro voor hun capaciteitsuitbreiding en het Sint-Lutgardis in Ganshoren ontvangt 450.000 euro voor zijn renovatie en nieuwbouw.

bron: Belga