Thibaut Courtois valt in de prijzen als beste doelman

Thibaut Courtois valt in de prijzen als beste doelman
Thibaut Courtois valt in de prijzen als beste doelman

Thibaut Courtois is door de Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en -statistiek (IFFHS) in Zürich uitgeroepen tot beste doelman van 2018. Courtois werd gekozen door een jury bestaande uit voetbalexperts uit 90 landen. De Limburger werd deze zomer met de Rode Duivels derde op het WK en werd achteraf gekroond als beste keeper. Zijn goeie prestaties leverden hem ook een transfer van Chelsea naar Real Madrid op.

Courtois is de derde Belgische doelman op de erelijst van de IFFHS Awards. Jean-Marie Pfaff (1986) en Michel Preud’homme (1994) gingen hem voor.

In de verkiezing kreeg Courtois 181 punten en hij haalde het daarmee voor de Franse wereldkampioen Hugo Lloris (109 ptn) en de Italiaan Gianluigi Buffon (59 ptn).

Eerder deze week werd de Kroaat Luka Modric door de IFFHS uitgeroepen tot beste spelmaker van 2018. De vicewereldkampioen en draaischijf van Real Madrid bleef met 272 punten de Argentijn Lionel Messi (144 ptn), winnaar van de onderscheiding in 2015, 2016 en 2017, voor. Dan volgen Rode Duivels Eden Hazard (114 ptn) en Kevin De Bruyne (36 ptn). De Braziliaan Neymar (18 ptn) maakt de top vijf vol.

Bron: Belga