Standard laat aanvallende ambities blijken uit startende elf

Standard laat aanvallende ambities blijken uit startende elf

Standard-coach Michel Preud’homme heeft deze avond drie wissels doorgevoerd in zijn elftal voor de confrontatie met Sevilla op de vijfde speeldag van de Europa League. In vergelijking met de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd van zaterdag tegen Eupen verdwijnen Milos Kosanovic, Orlando Sa en Maxime Lestienne uit het team. Zij worden vervangen door Christian Luyindama, Renaud Emond en Moussa Djenepo. Verder spelen de Rouches met de vertrouwde namen. Doelman Guillermo Ochoa krijgt verdedigers Fai, Luyindama, Vanheusden en Laifis voor zich. Op het middenveld is er plaats voor werkmieren Cimirot en Bastien. Aanvallend krijgt diepe spits Emond de steun van liefst drie aanvallend ingestelde spelers: kapitein Mpoku, Carcela en Djenepo.

Tegenstrever Sevilla, dat de heenwedstrijd op de eerste speeldag met 5-1 won, start verrassend zonder man-in-vorm Andre Silva. De Portugese spits wordt afgelost door de Nederlander Quincy Promes. In vergelijking met de 1-0 zege van afgelopen zondag tegen Real Valladolid verdwijnen ook Gomez, Escudero en Sarabia uit de ploeg. Mercado, Vazquez en Arana zijn de nieuwe namen.

Standard (6/12) telt voor aanvang van de de vijfde speeldag als derde in groep J drie punten minder dan leiders Krasnodar en Sevilla (beiden 9/12). Op de slotspeeldag wacht de Rouches nog een verplaatsing naar het nog puntenloze Akhisarspor.

bron: Belga