Overname Thema Media door Mediahuis resulteert in Rondom Leuven Actueel

De overname in augustus van 100 procent van de aandelen van NV Thema Media door Mediahuis resulteert in Leuven tot een fusie van de huis-aan-huisbladen Rondom en Leuven Actueel tot Rondom Leuven Actueel. Dat meldt Leuven Actueel in het laatste nummer dat onder die naam wordt uitgebracht. Het nieuwe blad verschijnt vanaf 2019 wekelijks en zal volgens manager Wouter Van Melkebeek het beste van beide bladen samenbrengen.
De NV Thema Media was een onderdeel van de Primetime Communication Group en sinds 2007 in Oost-Brabant en Limburg uitgever van een brede waaier aan producten in de gratis pers zowel in display als huis-aan-huis en digitaal. Tot het portfolio behoren momenteel titels zoals Thema Nieuws, Leuven Actueel, Tienen Actueel, De Smaakgids, Thema Deluxe, Zin in het Leven… Wat er met de andere titels gaat gebeuren is nog onduidelijk.
Mediahuis is in Vlaanderen actief met gratis publicaties als Rondom en Pas-Uit. Door de overname van Think Media wordt Mediahuis in Oost-Brabant afgetekend marktleider op het vlak van gratis regionale en lokale informatieverspreiding. “De fusie geeft ons meer slagkracht, ook op redactioneel gebied. Door de fusie krijgen de adverteerders bovendien één sterke marktleider met verschillende sterke mediaproducten op de lokale en regionale mediamarkt”, aldus Van Melkebeek, die aan de wieg stond van Thema Media en ook CEO is van Primetime Communication Group. Hij neemt het management van de fusie op zich.

bron: Belga