Kwal. EK basket 2021 (m) - Belgian Lions pakken volle buit in IJsland

De Belgische basketmannen hebben ook hun tweede wedstrijd in de prekwalificaties voor het Europees kampioenschap 2021 met een zege afgesloten. In Reykjavik wonnen de Belgian Lions met 66-79 (rust: 34-43) van IJsland.

De troepen van coach Dario Gjergja begonnen slecht aan de wedstrijd en stonden na het eerst kwart 22-15 in het krijt. Maar dankzij een sterk tweede kwart (12-28) mochten de Belgen toch met een geruststellende voorsprong gaan rusten. Na de pauze knabbelde IJsland wat aan de achterstand (16-13 in het derde kwart), maar de Belgen stelden de overwinning in het slotkwart veilig (16-23).

Sam Van Rossom werd met 17 punten, twee meer dan Jean Salumu, de topschutter bij de bezoekers. Ook Khalid Boukichou en Quentin Serron (allebei 11 ptn) raakten in de dubbele cijfers.

In hun eerste wedstrijd in groep C boekten de Belgen op 13 september een nipte 66-65 zege tegen Portugal, dat drie dagen later IJsland versloeg (80-77).

Zondag (2 september) spelen de Lions in Albufeira tegen Portugal. Daarna wacht nog een thuiswedstrijd tegen IJsland (op 24 februari).

Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de kwalificatieronde. De andere twee krijgen in augustus 2019 wel nog een tweede kans.