Genk-coach Clement voert twee wissels door

Genk-coach Clement voert twee wissels door
Genk-coach Clement voert twee wissels door

Racing Genk-coach Philippe Clement heeft vandaag twee wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal op bezoek bij het Zweedse Malmö op de vijfde speeldag van de Europa League. In vergelijking met de 1-2 nederlaag in de competitie van zaterdag tegen Cercle Brugge verliezen Dieumerci Ndongala en Bryan Heynen hun basisplaats. Joseph Paintsil en Ruslan Malinovskyi komen in het elftal. De startelf van Clement oogt zo opnieuw erg sterk. Doelman Vukovic ziet voor zich verdedigers Maehle, Aidoo, Dewaest en Uronen verschijnen. Op het middenveld is er plaats voor sterkhouders Berge, Malinovskyi en Pozuelo. Voorin lopen Paintsil, Samatta en Trossard.

Thuisploeg Malmö rekent op de diensten van onder meer Behrang Safari (ex-Anderlecht), Lasse Nielsen en Anders Christiaensen (beiden ex-Gent). Voorin is veteraan Markus Rosenberg het speerpunt. De laatste competitiewedstrijd van de Zweden dateert al van 2,5 week geleden. Malmö beëindigde de competitie als derde.

Racing Genk won op de eerste speeldag van de Europa League in eigen huis met 2-0 van Malmö. De Limburgers leiden in groep I met 7/12, voor Sarpsborg en Malmö (beiden 5/12). Ook Besiktas (4/12) is nog in de running voor kwalificatie.

Bron: Belga