Europa League - Trnava-coach verrast na exit door draw: "0-0 is prima resultaat, winnen was geen must"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Spartak Trnava verlaat na een 0-0 Anderlecht met een punt. De Slovaakse kampioen is door het gelijkspel na vijf speeldagen uitgeschakeld voor de knock-outfase van de Europa League. Maar dat zorgt bij trainer Radoslav Latal niet voor een bitter gevoel, integendeel. "Ik ben heel blij dat we na vijf matchen vier punten hebben, de wedstrijd van de laatste speeldag tegen Fenerbahçe wordt de kers op de taart", verklaarde de 48-jarige Tsjech na afloop. Trnava had voor de aftrap nog een waterkans op de volgende ronde. Omdat ook de andere wedstrijd in groep D, tussen Fenerbahçe en Dinamo Zagreb, op 0-0 eindigde, vervoegt Fenerbahçe (8 ptn) groepswinnaar Zagreb (13 ptn) naar de volgende ronde. Trnava (4 ptn) en Anderlecht (2 ptn) sluiten de rangen. Enkel met een zege op Anderlecht waren de Slovaken nog in de running voor de tweede stek.

"Maar ik ben niet teleurgesteld met deze 0-0", verklaarde Latal toch wat verrassend. "Het is een goed resultaat tegen een stabiele ploeg als Anderlecht. Of we naar het einde risico's hadden moeten nemen om alsnog te drie punten te pakken? We waren tevreden met de draw, en wilden de nul houden. Ons verdedigende plannetje klopte, we speelden defensief een perfecte match. Aanvallend was het wel wat minder, maar onze focus lag op de clean sheet en daar zijn we in geslaagd."

Trnava kon in het Constant Vanden Stockstadion rekenen op enkele honderden vurige Slovaakse fans. "Hun steun heeft ons echt geholpen tijdens de wedstrijd. Zij sleurden ons er op moeilijke momenten door. Ik wil onze supporters bedanken dat ze de verplaatsing naar België hebben afgelegd. Ook dankzij hen pakken we hier een punt."

Op de zesde en laatste speeldag, op 13 december, maakt Anderlecht de verplaatsing naar Zagreb. Trnava ontvangt dan in zijn 'galawedstrijd' Fenerbahçe. Bij die duels staat dus niets meer op het spel.

bron: Belga