Europa League - Genk mikt in Malmö op kwalificatie, Standard moet tegen Sevilla stunten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk kan donderdag op de vijfde speeldag van de Europa League, mits een zege op bezoek in Malmö, de poorten naar de zestiende finales openbeuken. Standard mag ook nog hopen op een Europese lente, maar zal punten moeten pakken tegen de Spaanse subtopper Sevilla. Anderlecht is al uitgeschakeld en speelt tegen Trnava voor de eer en Europese coëfficiënt. Genk staat in groep I aan kop met 7 punten, Malmö en Sarpsborg volgen met elk 5 punten. Besiktas sluit de rangen met 4 eenheden. Een overwinning in Zweden is genoeg voor een Europese lente, maar dan zullen de Limburgers wel beter moeten doen dan afgelopen weekend in de Jupiler Pro League. Het team van coach Philippe Clement leed tegen Cercle Brugge (1-2) zijn eerste nederlaag in de vaderlandse hoogste klasse.

Standard is ook nog in de running voor een plaats in de volgende ronde, maar wacht tegen Sevilla een lastige taak. De Spanjaarden staan samen met Krasnodar (elk 9 ptn) aan kop in groep J, voor Standard (6 ptn) en Akhisar Belediyespor (0 ptn). De Luikenaars zullen dus punten moeten pakken, al is dat tegen Sevilla verre van evident. De Andalusiërs gaven Standard op de eerste speeldag in september nog voetballes: 5-1.

Voor Anderlecht ligt de Europese campagne al in een definitieve plooi. De Brusselaars staan in hun poule troosteloos laatste met één punt en spelen alleen nog voor de eer en Europese coëfficiënt. Tegenstander in het Astridpark is het Slovaakse Spartak Trnava, waar paars-wit op de eerste speeldag nog klungelig met 1-0 verloor. Dinamo Zagreb (12 ptn) en Fenerbahçe (7 ptn) bezetten in groep D de twee eerste plaatsen, voor Trnava (3 ptn).

bron: Belga