Brussel-stad: nieuwe meerderheid gaat voor participatief en groen stadsproject

Brussel-stad: nieuwe meerderheid gaat voor participatief en groen stadsproject

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft vandaag het nieuwe meerderheidsakkoord en het nieuwe schepencollege voorgesteld. PS, Change.Brussels, Ecolo-Groen en DéFI gaan samen voor een participatieve en groene stad met een nieuw mobiliteitsplan. De stad Brussel heeft ook opnieuw twee Nederlandstalige schepen met Bart Dhondt (Groen) en Ans Persoons (Change.Brussels). Na anderhalve maand van vergaderingen legden burgemeester Close en zijn schepenen trots een meerderheidsakkoord van 180 pagina’s voor. Ecolo-Kamerlid Benoît Hellings wordt eerste schepen en krijgt klimaat en sport als bevoegdheden. De groenen krijgen nog drie zitjes in het schepencollege: Bart Dhondt wordt schepen van mobiliteit en openbare werken, Arnaud Pinxteren wordt schepen van het jonge kind, burgerparticipatie en stadsvernieuwing en Zoubida Jellab wordt bevoegd voor openbare netheid en groene ruimten. Liesbet Temmerman van Ecolo wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Fabian Maingain van DéFI wordt schepen van economie, werk, smart city en administratieve vereenvoudiging. Ans Persoons keert na haar succes met Change.Brussels terug in de meerderheid en wordt schepen van stedenbouw, Nederlandstalig onderwijs en Nederlandstalige aangelegenheden.

De overige zitjes in het college worden ingevuld door de PS: Faouzia Hariche wordt schepen van openbaar onderwijs, jeugd en personeel, Mohamed Ouriaghli krijgt huisvesting, openbaar patrimonium en gelijke kansen. Ahmed El Ktibi wordt schepen van burgerlijke stand, bevolking en internationale solidariteit. Nieuwkomer Delphine Houba wordt schepen van cultuur en evenementen en Karine Lalieux wordt OCMW-voorzitter.

bron: Belga