‘Red velvet’ is de nieuwste haarkleurtrend

Red velvet haarkleur trend
Instagram / @colleenflaherty

De beautywereld is helemaal weg van een nieuwe haarkleurtrend. ‘Red velvet’ is een mix van pittig kastanjebruin en vurig bordeauxrood, ideaal voor de feestsdagen! 

De trend is vernoemd naar de gelijknamige ‘red velvet’ cake, die dezelfde diepe rode kleur heeft. Net zoals het gebak bestaat de bijzondere haarkleur uit verschillende lagen. Van donkere ‘cranberry’-tinten tot accenten van violet, bij deze nieuwe trend kan het allemaal.

Voor iedereen anders 

Opvallend is dat de kleur er bij iedereen anders uitziet. “Eerst moet je met je kapper bespreken welk resultaat je graag wil”, zegt haarstylist Colleen Flaherty in het magazine Refinery29. “Hij of zij kan de staat van je haar evalueren en de beste kleurmethode aanraden.” Het eindresultaat zal anders zijn bij krullen of stijl haar en hangt af van je haarkleur-geschiedenis.

Onderhoud is essentieel 

Wie kiest voor een red velvet coupe, moet wel voldoende tijd besteden aan het onderhoud. “Was je haar niet te vaak en gebruik producten om de kleur te beschermen,” vertelt Flaherty. “Als de tinten vervagen, ga je best langs bij de kapper voor een touch-up.” Wie helemaal mee wil zijn dit seizoen, kan alvast een afspraak bij de kapper vastleggen.

 

View this post on Instagram

 

d r e a m y 🦋

A post shared by S U L L Y G (@sullyg__) on