Weerbericht: zwaarbewolkte woensdagnamiddag, maar wel iets droger

Weerbericht: zwaarbewolkte woensdagnamiddag

Het blijft deze namiddag zwaarbewolkt, met vooral in het oosten van België nog lichte regen. Elders wordt het droger met kans op enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee, met zo’n 9 graden in het centrum van het land, zo voorspelt het KMI. Tijdens de nacht blijft er veel bewolking, met geregeld wat buien. De temperatuur verandert nauwelijks. Het is winderig met overal kans op windstoten rond 50 kilometer per uur.

Morgen is het zwaarbewolkt met in de voormiddag vooral in het westen soms regen. ’s Namiddags verplaatst de regenzone zich naar het oosten. In het westen verschijnen er dan enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 11 of 12 graden in de rest van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidzuidwesten, met rukwinden rond 50 kilometer per uur.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag blijft het nog lang licht regenen over het oosten van het land. Elders is het droger met opklaringen, maar ook veel wolkenvelden. Vooral aan zee kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in het zuiden van België en tussen 8 en 10 graden elders.

Vrijdagvoormiddag zijn er opklaringen, maar is er ook nog kans op buien. In de loop van de namiddag wordt het overal droog en op veel plaatsen krijgen we mooie opklaringen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Laag-België.

Zaterdagochtend is er nog kans op enkele opklaringen, maar vrij snel wordt het betrokken en vanaf het westen krijgen we regen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 11 graden in het westen van het land. Zondag trekt een nieuwe storing over ons land. Het wordt meestal bewolkt met geregeld regen. De wind waait stevig. De temperaturen zijn wel zacht voor het jaar: maxima rond 14 graden in het centrum van het land.

bron: Belga