Robbie Keane hangt voetbalschoenen aan de haak

door
Belga
Leestijd 1 min.

Robbie Keane (38) heeft officieel aangekondigd dat hij zijn spelerscarrière heeft beëindigd, zo melden verschillende media woensdag. Zondag kondigde de Ierse voetbalbond (FAI) aan dat de Ierse topschutter aller tijden de assistent wordt van de bondscoach Mick McCarthy, die de ontslagen Martin O'Neill opvolgt. De Ierse recordinternational en topschutter aller tijden (146 caps, 68 goals) speelde in Engeland voor Wolverhampton, Coventry, Tottenham, Leeds, Liverpool, West Ham en Aston Villa. Hij droeg ook het shirt van Inter Milaan, Celtic en LA Galaxy. Tot voor kort was hij aan de slag bij Atlético de Kolkata in de Indiase Super League. In zijn succesvolle clubcarrière wist Keane 325 doelpunten te maken in 737 wedstrijden.

"Van Crumlin United de wereld rond met onder meer Milaan, Londen en Los Angeles, ik had nooit kunnen dromen dat mijn voetballeven dit pad zou volgen", zo klinkt het in een persbericht. "Het heeft alle hoop van een op voetbal verzotte jongen die opgroeide in Dublin overtroffen."

Keane kijkt heel erg tevreden terug op zijn periode bij de Ierse nationale ploeg. Op het WK in 2002 bereikte hij met Ierland de achtste finales, op de EK's van 2012 en 2016 was de groepsfase het eindstation. "Ik heb van elk moment genoten in mijn 18 jaar bij de nationale ploeg. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe trots ik ben om Iers te zijn. Ik hoop dat ik de fans trots heb kunnen maken door het groene shirt en de aanvoerdersband te dragen", besluit Keane.

bron: Belga