Financieel directeur KV Mechelen heeft borgsom betaald

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thierry Steemans, financieel directeur van KV Mechelen, heeft de borgsom betaald die verbonden was aan zijn voorwaardelijke vrijlating. Dat heeft Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federale parket, vanavond gezegd. De onderzoeksrechter in Tongeren besliste gisteren in kader van het onderzoek naar voetbalfraude om de drie resterende verdachten voorwaardelijk vrij te laten, mits betaling van een borgsom. Voor makelaar Mogi Bayat liep de borgsom op tot 150.000 euro, terwijl ex-advocaat Laurent Denis en KV Mechelen-bestuurder Thierry Steemans respectievelijk 10.000 en 20.000 euro moesten ophoesten.

Bayat had die betaling snel geregeld en was gisterennamiddag al terug thuis bij zijn gezin. Steemans zou samen met Dejan Veljkovic geprobeerd hebben om voetbalclub Waasland-Beveren om te kopen.

Over Steemans was er eerst onduidelijkheid of die de borgsom wel zou betalen, maar volgens het federaal parket is dat intussen wel gebeurd. Dat betekent dat komende vrijdag niemand meer voor de raadkamer in Tongeren moet verschijnen.

bron: Belga