Club Brugge overwintert na verlies van Monaco bij Atletico

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge is zeker van Europees voetbal in de lente van 2019. AS Monaco verloor woensdagavond met 2-0 bij Atletico Madrid en kan blauwzwart daardoor niet meer van de derde plaats stoten in groep A van de Champions League. Die geeft recht op een ticket voor de zestiende finales in de Europa League. Club komt zelf vanaf 21 uur in actie op het terrein van Borussia Dortmund.

Atletico Madrid leidt met 12 op 15 en is zeker van kwalificatie voor de achtste finales van Champions League. Als Dortmund (9 punten) niet verliest van Club (4 punten), stoten ook de Duitsers door in het kampioenenbal. Bij een (stunt)zege van Club valt de beslissing op de laatste speeldag op 11 december. Dan zijn de affiches Club/Atletico en Monaco/Dortmund. Monaco heeft 1 punt en kan nog naast Club komen qua puntenaantal, maar deed het minder goed in de onderlinge duels (1-1 en 0-4).

Atletico Madrid kwam tegen Monaco al na 2 minuten op voorsprong via aanvoerder Koke, wiens schot afweek op Badiashile.

Antoine Griezmann maakte er halfweg de eerste periode, na goed voorbereidend werk van Angel Correa, met buitenkant links 2-0 van.

In de 82e minuut kreeg Monaco dé kans op de aansluitingstreffer. Invaller Falcao miste echter de strafschop tegen zijn ex-club. De bal ging op de stip nadat verdediger Savic een trap van Youri Tielemans tegen de arm kreeg. Hij mocht met een tweede geel meteen gaan douchen.

Bij Monaco had coach Thierry Henry een basisplaats voor Tielemans en Nacer Chadli. Tielemans kreeg in de 54e minuut geel. Tien minuten later werd Chadli gewisseld voor Sofiane Diop.

bron: Belga