Champions League - Club Brugge wacht warme avond bij Borussia Dortmund

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge maakt woensdag op de vijfde speeldag van de Champions League de verplaatsing naar Borussia Dortmund. Blauw-zwart kan op het veld van de Duitse topclub een nieuwe grote stap zetten naar Europese overwintering. Club staat na vier speeldagen op de derde plaats in groep A, achter Dortmund en Atlético Madrid (9 ptn), maar voor AS Monaco (1 ptn). Op de vierde speeldag, begin november, maakte de Belgische kampioen op bezoek bij de Ligue 1-club indruk. Blauw-zwart won met ruime 0-4, en nam zo een stevige optie op de derde plaats in de poule en het ticket voor de Europa League. Een stek in de top twee (en overwintering in de Champions League) is ook nog mogelijk, maar lijkt alleen op papier haalbaar.

Coach Ivan Leko trekt wel met de nodige twijfels naar Dortmund. De 0-4 op Monaco was een prestatie van jewelste, maar voor de rest brak Club de voorbije maanden weinig potten. In de Jupiler Pro League haalden de West-Vlamingen amper 6 op 21 en afgelopen weekend gingen ze thuis verrassend de boot in tegen kelderploeg Zulte Waregem (1-3). Leko kan zich wel optrekken aan de terugkeer van verdediger Stefano Denswil en winger Dennis. Het tweetal stond de vorige weken geblesseerd aan de kant.

Bij Dortmund loopt alles op wieltjes. Axel Witsel en co zijn dit seizoen sterk op dreef en voeren de Bundesliga aan met vier punten meer dan eerste achtervolger Borussia Mönchengladbach. Dortmund zakte op de eerste speeldag af naar Jan Breydel. Club deed het toen niet onaardig, maar na een goal van Pulisic in de slotfase bleef het toch puntenloos achter.

In het andere duel in groep A ontvangt Atlético in de Spaanse hoofdstad Monaco. Blauw-zwart kijkt de Spanjaarden op de zesde speeldag (11 december) in Brugge in de ogen. Dortmund trekt dan naar Monaco.

bron: Belga