Champions League - Club Brugge boekt succes(je) met punt in Dortmund

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge voetbalt na Nieuwjaar niet meer in de Champions League. De kampioen pakte woensdagavond dankzij een 0-0 gelijkspel wel een fraai punt op het veld van Borussia Dortmund maar moest winnen om te overwinteren op het kampioenenbal. Blauw-zwart was voor de match al zeker van de derde plaats (en een ticket voor de zestiende finales van de Europa League) door het 2-0 verlies van Monaco bij Atletico Madrid. Dortmund stoot door het gelijkspel samen met Atletico Madrid door naar de achtste finales van de Champions League.

Club Brugge, met Sofyan Amrabat verrassend in de basis, kon door het verlies van Monaco vrijuit voetballen maar moest vanaf de aftrap het initiatief aan de thuisploeg laten. Na tien minuten volgde een eerste waarschuwing. Pulisic verscheen alleen voor Horvath maar schoot recht op de Amerikaanse goalie.

Dortmund, met Axel Witsel op het middenveld als regisseur, bepaalde het tempo en kreeg na een half uur dé kans op 1-0. Aanvoerder Reus legde het leer oog in oog met Horvath echter naast de goal. Zo gingen we rusten met 0-0.

Na de pauze bleef de Duitse druk aanhouden maar Club verdedigde met hand en tand. Leko voerde een kwartier voor tijd zijn eerste wissel door met Rits voor Dennis. Die had net daarvoor met een schot voorlangs voor de beste Brugse kans getekend. Ook Openda en Decarli kregen nog enkele speelminuten maar de 0-0 bleef op het bord. Bij de thuisploeg moest Witsel in de slotfase nog (licht geblesseerd) naar de kant.

Op 11 december staat de zesde en laatste speeldag in groep A op het programma. Club ontvangt dan Atletico, Dortmund trekt naar Monaco. In het klassement leidt Atletico met 12 punten voor Dortmund (10 punten). Club is derde met 5 punten. Voor Monaco, 1 punt, zit het Europese avontuur er bijna op.

bron: Belga