VIDEO. Deltavlucht gaat helemaal mis

Een deltavlucht in Zwitserland is voor een Amerikaan helemaal fout gelopen. De man was niet vastgegespt en moest zich uit alle macht vasthouden aan de piloot en het tuig om niet naar beneden te vallen.

De Amerikaan Chris Gursky was net een dag op vakantie in Zwitserland toen hij besliste om een deltavlucht te maken. Maar die vlucht liep anders dan verwacht, zoals te zien is in een hallucinante video. Gursky plaatste de beelden zelf op YouTube.

Gebroken pols

Het filmpje toont aan dat de piloot van de deltavlieger vastgegespt was, maar dat Gursky gewoon los hing. De Amerikaan begon dan ook meteen weg te glijden nadat de twee met het deltavliegtuig opgestegen waren. Op de beelden is te zien hoe Gursky vervolgens krampachtig probeerde om niet te vallen terwijl de piloot veilig trachtte te landen.

Ondanks de levensbedreigende situatie, hield Gursky er enkel een gebroken pols en een gescheurde pees in zijn biceps aan over. De Amerikaan houdt de moed er ook in: “Ik ga zeker nog eens deltavliegen, aangezien ik niet van mijn eerste vlucht kon genieten”, zegt hij aan Gizmodo.