Seksrobots geven toestemming in nieuw bordeel

Seksrobots geven toestemming in nieuw bordeel
Instagram / @unicoleunicron

Unicole Unicron, de leidster van ‘Unicult’, ijvert voor de opening van een nieuw bordeel. Niet zomaar eentje: het personeel zou volledig bestaan uit seksrobots. Om het bed met een van de robots te delen, is het essentieel dat die z’n toestemming geeft.

‘Unicult’

De zelfbenoemde feministische organisatie ‘Unicult’ is gebaseerd in Los Angeles. Oprichtster Unicole wil binnenkort in West Hollywood een bordeel genaamd ‘Eve’s Robot Dreams’ openen. Alle vacatures zouden gevuld worden door Harmony, een specifiek robotmodel van ‘Real Doll X’. Daarvoor startte ze een campagne op Indiegogo, die helaas maar aan een procent van het beoogde bedrag wist te geraken.

Wederzijdse toestemming

Op zich niets ongezien, ware het niet dat wederzijdse toestemming nodig is om met een van de robots seks te hebben. “Het doel van Eve’s als een aspect van Unicult is om matriarchale verandering te verspreiden door middel van AI en robots”, aldus Unicole. Concreet zou dat betekenen dat klanten eerst een conversatie moeten houden met de robots om zo punten te verzamelen die uiteindelijk leiden tot toestemming. Dat kan in het bordeel zelf of in een privégesprek op de app van Unicron – die overigens nog niet gelanceerd is.

Ethisch probleem

Volgens Blay Whitby, filosoof en technologie-ethicus aan de Universiteit van Sussex, zorgt met name dat voor een ethisch probleem. Robots kunnen namelijk niet bewust toestemming geven. “Het gaat in het beste geval om een zeer plausibele imitatie van toestemming.” De kans bestaat bovendien dat de mens door de opkomst van sekspoppen de band met echte intimiteit zal verliezen. Unicron bedient zich dan weer van het argument dat het gevaarlijk is om ervan uit te gaan dat de zeer vooruitstrevende robots geen gevoelens zouden hebben.

Unicole Unicron laat zich noch door de ethische kritiek, noch door de mislukte Indiegogo-campagne tegenhouden. Ze is nu op zoek naar onafhankelijke investeerders die de gok willen wagen.