Je hebt meer seks als je deze kenmerken bezit

Je hebt meer seks als je deze kenmerken bezit
Foto Unsplash

Onderzoekers hebben bewezen dat je uiterlijk niet alleen telt als je met iemand in bed wil duiken. Je persoonlijkheid zegt namelijk veel over je seksleven én je eventueel toekomstige kinderen. Dit geldt met name voor de heren.

Wetenschappers aan de Queensland University of Technology keken naar karaktereigenschappen uit de wereldberoemde ‘big five’-persoonlijkheidstheorie: uitbundigheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid, vriendelijkheid en openheid. Ze brachten de persoonlijkheid van 3.000 mannen en 1.500 vrouwen in kaart om te kijken welke impact dat heeft op een seksleven.

Hoe meer eigenschappen, hoe meer seks

Wat blijkt? Hoe meer eigenschappen je als man uit deze theorie bezit, hoe vaker je van bil gaat en hoe groter de kans is dat je (later) kinderen krijgt. De mannen die het vaakst tussen de lakens duiken, hebben vooral de volgende drie karaktereigenschappen gemeen: ze zijn uitbundig, emotioneel stabiel en vriendelijk.

Vrouwen

Het aantal keer dat vrouwen seks hebben, heeft echter geen verband met deze persoonlijkheidskenmerken. “Onze bevindingen suggereren dat specifieke combinaties van mannelijke eigenschappen een voordeel kunnen zijn als het gaat om seks en voortplanting, maar dit lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd”, aldus co-auteur dokter Whyte.