Zwaarbewolkte maar droge namiddag

Zwaarbewolkte maar droge namiddag

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt maar overwegend droog. De maxima schommelen tussen 2 en 3 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden elders, meldt het KMI. Morgenochtend is er nog een zwaarbewolkte hemel met op de meeste plaatsen regen. In de loop van de namiddag wordt het droger en zijn enkele schuchtere opklaringen mogelijk. De maxima schommelen tussen 3 of 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuiden. Rukwinden tot 55 km/ u zijn mogelijk aan zee.

Donderdag blijft het bewolkt met soms wat lichte regen. Het wordt zacht met maxima tussen 6 en 12 graden. Vrijdag sleept in de voormiddag de regenzone nog over Hoog-België alvorens ons land te verlaten richting Duitsland. Aan de achterzijde van die regenzone is het wisselend bewolkt met lokaal nog een bui. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Van zaterdag tot dinsdag trekken regelmatig storingen over ons land. Het weerbeeld is bijgevolg overwegend bewolkt met van tijd tot tijd enige regen. Zaterdag halen we 8 of 9 graden in het centrum. Vanaf zondag klimt het kwik op vele plaatsen boven 10 graden.

bron: Belga