RTL stopt samenwerking met Emmanuelle Praet

RTL stopt samenwerking met Emmanuelle Praet

De directie van RTL Belgium heeft vandaag beslist om de samenwerking met Emmanuelle Praet stop te zetten. Dat heeft ze aangekondigd in een mededeling. De beslissing volgt nadat de chroniqueur “buitensporige” uitspraken had gedaan in het televisieprogramma “C’est pas tous les jours dimanche”. Vandaag vond een onderhoud plaats tussen Praet en de directie van de zender. Daarbij gaf de directie uitleg over haar beslissing. “De waarde van haar meningen is nooit in twijfel getrokken, zolang ze maar het debat dienen”, verklaart de zender.

Afgelopen zondag stapte Praet “toch uit haar rol”. Dit “professioneel wangedrag” en “de vele reacties op de opschorting ervan hebben de directie van de zender overtuigd van de onmogelijkheid dat mevrouw Praet kan voldoen aan het criterium van onafhankelijkheid, wat essentieel is voor de zender”, klinkt het nog in de mededeling.

Praet nam in de uitzending de vertegenwoordigers van “gele hesjes” die aanwezig waren in de uitzending, op de korrel door hen erop te wijzen dat ze “altijd voor dezelfden hadden gestemd in Wallonië” en dat “Ecolo bij de jongste verkiezingen een sprong gemaakt had, dat al de taksen die u betaalt, milieutaksen zijn, dus denk toch een beetje na bij de volgende verkiezingen”.

“Omdat de directie van RTL toegewijd is aan haar kijkers, zal ze ervoor zorgen dat de verschillende stromingen van het democratisch denken naar behoren worden vertegenwoordigd in de debatprogramma’s”, besluit het communiqué.

bron: Belga