Nieuw op 1 december – Mechelse huisartsenwachtpost opent: zal 125.000 mensen bedienen

Vlak naast de spoeddienst van het nieuwe Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen komt een nieuwe huisartsenwachtpost. Die post zal 125 huisartsen uit vier gemeenten groeperen en een bereik hebben van ruim 127.000 inwoners. “De locatie vlak naast de spoeddienst biedt meer comfort en veiligheid voor de artsen en medische voordelen voor de patiënten dankzij samenwerking met de spoeddienst”, klonk het bij de aankondiging. Van vrijdagavond tot maandagochtend en op feestdagen zullen mensen er terechtkunnen voor een consultatie voor dringende medische zorg. Mechelaars die met een dringend medisch probleem zitten tijdens het weekend of op een feestdag kunnen naar 1733 bellen. Een operator zegt dan waarheen ze zich het best begeven.
De huisartsenwachtpost zal gebruik kunnen maken van een deel van de polikliniek van het ziekenhuis, die in het weekend toch niet gebruikt wordt.
De inwoners van Mechelen, Sint-Katelijne-Waver (zonder Onze-Lieve-Vrouw-Waver), Bonheiden (zonder Rijmenam) en Zemst (zonder Elewijt) zullen er terecht kunnen. Verwacht wordt dat de artsen er per 24 uur zowat 128 patiënten zullen kunnen helpen. Tijdens een weekenddag zijn vier huisartsen paraat: twee doen consultaties, een doet huisbezoeken en een vierde vult aan waar nodig.

bron: Belga