VIDEO. Soldaat met heimwee in tranen als vriendin plots voor hem staat

In tegenstelling tot bij ons geldt in Thailand nog steeds dienstplicht. Dat kan emotioneel enorm zwaar zijn, al heeft het leger af en toe medelijden met zijn soldaten…

Moofar Yuttasak werd één maand geleden opgeroepen door het Thaise leger. De 22-jarige jongeman ging op de aanvraag in, maar voelde zich de laatste tijd erg ongelukkig door het gemis van zijn vriendin Moofar Sakulrat, waarmee hij al vijf jaar samen is. De twee waren immers onafscheidelijk van elkaar totdat hij naar het leger moest. Kwam erbij dat hij zijn verjaardag op 18 november voor het eerst ooit zonder haar zou moeten vieren.

Eeuwig dankbaar

Dat was echter buiten het leger gerekend. Zij lieten zijn vriendin stiekem overkomen naar Nakhon Si Thammarat, en plots stond ze daar met een taart in haar handen voor zijn neus. De jongeman barstte in tranen uit en was zijn collega’s overduidelijk eeuwig dankbaar.

In Thailand worden alle mannen van 21 jaar opgeroepen voor een selectiedag. Iedereen wordt dan onderworpen aan een soort loterij. Trek je een zwarte kaart, dan krijg je een vrijstelling. Heb je een rode, dan vlieg je twee jaar lang het leger in.