VIDEO. Deze producten werken écht tegen aangedampte ruiten

Iedereen heeft een hekel aan aangedampte ruiten en ervan af geraken is een onaangenaam klusje. Maar wat als je dat lastige taakje kon vermijden? Autobedrijf ‘Mobly’ deed een test en kwam tot een verrassend besluit: scheerschuim en tandpasta zorgen ervoor dat je voorruit niet aandampt! 

Op een koude winterdag wachten tot je ruiten niet meer aangedampt zijn: ain’t nobody got time for that. Autobedrijf ‘Mobly’ wilde dan ook graag weten hoe je bewasemde ruiten kan vermijden. De firma testte verschillende producten: scheerschuim, een ajuin, tandpasta, mondwater en anti-dampspray.

De winnaars

Tot hun grote verbazing was het niet de anti-dampspray die de test doorstond, maar werden scheerschuim en tandpasta uitgeroepen tot de grote winnaars. Als je deze goedjes op je voorruit smeert, zou die ’s ochtends niet aangedampt zijn. Verder geeft ‘Mobly’ nog een opmerkelijke tip. “Vul een sok met kattenzand en leg deze op het dashboard.”, aldus het bedrijf. “De sok trekt vocht in de wagen aan, wat voorkomt dat je ruiten aandampen.”