Deze 5 tips helpen je er bovenop na je break-up

Break-up
Foto Unsplash

Een relatiebreuk kan een serieuze impact hebben op je leven. Je wereld stort in, je toekomstplannen vallen in het water en je doet niets anders dan tranen met tuiten wenen. Dankzij deze 5 tips pak jij de draad van je leven weer op! 

“Het einde van een relatie is verschrikkelijk”, vertelt dating coach Dianna Dorell aan Elite Daily. “Maar het heeft geen zin om je break-up te ontkennen. Laat jezelf alle emoties voelen. Hoe kan je anders verdergaan met je leven?” Dorell geeft 5 tips om een relatiebreuk te verwerken.

Overal verwijderen

Verwijder je ex volledig uit je leven. Schrap zijn nummer uit je telefoon, ontvolg hem op sociale media en laat gemeenschappelijke vrienden weten dat je er niet zal bij zijn als hij er ook is. “Dit is geen gemakkelijke opdracht, maar alleen zo kan je accepteren dat jullie relatie voorbij is”, aldus de dating coach.

Geen contact 

Af en toe zal je zwakke momenten hebben waarop je contact wil zoeken met je ex. Probeer hier aan te weerstaan. Ook als jullie besloten hebben vrienden te blijven, hebben jullie best een tijdje geen contact. Maak duidelijke afspraken zodat jullie beiden tot rust komen.

‘Not meant to be’ 

Verdergaan met je leven is moeilijk wanneer je blijft geloven dat jullie ‘meant to be’ waren. Die gedachte zorgt voor valse hoop en helpt je geen stap vooruit. Erken dat er een reden is dat jullie uit elkaar gingen. De juiste persoon loop je nog wel tegen het lijf.

Geen herinneringen 

Zorg ervoor dat je niet voortdurend moet denken aan hoe het vroeger was. “Jullie relatie was een mooie tijd, maar dat is nu voorbij”, aldus Dorell. Neem afscheid van cadeautjes of dingen die je aan je ex herinneren. Doneer, verkoop of gooi de spullen weg zodat jij je kunt focussen op de toekomst.

Wees eerijk tegen jezelf 

Het is soms moeilijk om een onverwachtse break-up te accepteren. Probeer toch eerlijk toe te geven aan jezelf dat de relatie voorbij is. “Focus op jezelf”, besluit Dorell. “Zorg ervoor dat jij mentaal en fysiek op krachten komt. Het duurt misschien een tijdje, maar uiteindelijk zal je verder gaan met je leven en ga je een mooie toekomst tegemoet.”