3 tips die je beschermen tegen kerst-stress

Tips tegen kerst-stress
Foto Unsplash

Kerstmis komt eraan. En hoewel dit een tijd is van gezellig samenzijn, betekent het voor velen een periode van stress. Daarom geven wij je 3 tips voor een stressbestendige feestperiode! 

Wat moet ik aandoen? Welke cadeautjes moet ik kopen? Hoeveel pakjes zal ik krijgen? Je bent niet de enige die zulke vragen stelt tijdens deze periode. Heel wat mensen hebben last van kerst-stress. Dankzij deze 3 tips ben jij helemaal relaxed voor de festiviteiten!

Wees egoïstisch 

Denk vooral aan jezelf tijdens de gejaagde feestperiode. Alleen zo laat je stress niet de bovenhand nemen. Vind je geen leuke cadeautjes? Jammer, je hebt je best gedaan. Geen toffe outfit kunnen scoren? You look good anyway. Bang dat je niet de juiste kerstpakjes zal krijgen? Dan koop je ze toch gewoon zelf.

Koop anti-stress voorwerpen 

Een aantal voorwerpen zijn ideaal voor de vermindering van stress. Haal bijvoorbeeld kauwgom, opgeblazen ballonnen of stressballen in huis. Zo kan je jezelf helemaal uitleven wanneer de nervositeit de kop op steekt.

Koop een hond 

Deze laatste tip is misschien vrij drastisch maar werkt écht. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen met honden veel minder stress hebben. Adopteer een schattige poedel of snoezige Golden Retriever en ga voor een ontspannende wandeling als je de stress voelt opkomen. Bovendien heb je een excuus wanneer het kerstdiner dreigt te mislukken. Sorry, te veel werk gehad met de nieuwe puppy.