Coworking, proberen is ervan houden

Op zoek naar een moderne, kleurrijke of groene plek om rustig te werken? Of zoek je eerder een vergaderruimte voor jou en je partners? Hier zijn enkele inspirerende coworkingruimtes in onze hoofdstad.

All-in

Een jaar na de opening in Antwerpen strijkt Fosbury and Sons nu ook neer in Brussel, in een gebouw van 15.000 m². “Belgium’s finest office” opent in totaal drie nieuwe kantoren in de hoofdstad, om te werken én te genieten van een verse lunch. Behalve de kantoorruimte krijg je ook een salon, bar en bibliotheek ter beschikking, maar ook professionele diensten en zelfs sportlessen. Na het kantoor in Watermaal-Bosvoorde deze maand, opent Fosbury and Sons komende lente ook nog een energieneutraal gebouw in Brussel en een derde in Groot-Bijgaarden.

Fosbury and Sons:
Terhulpsesteenweg 185, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Koning Albert II-Laan 7, 1000 Brussel
Alfons Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden

Gedeeld bureau

Silversquare is al tien jaar de werkplek van heel wat start-ups en bedrijven in Brussel en Luxemburg. In de hoofdstad kan je terecht op vier plaatsen met privé-, gedeelde en open space kantoren met totaal verschillende stijlen. Zo zijn kunstenaars en iedereen die een wat ongewonere werkplek verkiest welkom in de kleurrijke en spectaculaire coworkingruimte van Silversquare Triomphe, ontworpen door Lionel Jadot, een gerenommeerde Belgische interieurarchitect.

Silversquare Louise: Louizalaan 523, 1050 Brussel
Silversquare Triomphe: Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel
Silversquare Europe: De Meeûssquare 35, 1000 Brussel
Silversquare Stéphanie: Louizalaan 54, 1050 Brussel

Werken in het groen

Transforma biedt je een inspirerende en motiverende werkplek, midden in het groen. Een echt bedrijfsecosysteem waar duurzaam innoveren centraal staat. Bedrijfsleiders en vernieuwers die hun project willen laten evolueren kunnen zich hier herbronnen en profiteren van de biologische moestuin. Transforma heeft ook een Innovatietuin, een relaxte plek met een originele decoratie, die dient als creatieve en ontmoetingsruimte voor cocreatie-workshops.

Transforma: Jules Bordetlaan 13, 1140 Brussel

Een hulde aan de creativiteit

Bon Jour is op-en-top coworking. Naast het werkgedeelte, waar gebruikers elke maand getrakteerd worden op expo’s van internationale kunstenaars, biedt Bon Jour zijn leden ook toegang tot een online netwerk. Zij kunnen samenwerken, visibiliteit geven aan hun projecten, mentors vinden, ideeën en advies uitwisselen of diensten en werken verkopen. Om kennis te maken met de andere coworkers worden evenementen en etentjes georganiseerd. Elke maand kan je ook deelnemen aan een creatieve workshop, die georganiseerd wordt met de hulp van ontwerpers, designers en kunstenaars.

Bon Jour: Scepterstraat 57c, 1050 Brussel