Weerbericht: met miezerig weer op weg naar zacht, maar nat weekend

Weerbericht: met miezerig weer op weg naar zacht

Tot morgenmiddag blijft het op de meeste plaatsen grijs en miezerig met af en toe lichte regen of motregen. Overdag schommelen de maxima tussen 3 en 7 graden. ’s Nachts koelt het af naar 0 tot 3 graden. Dinsdagnamiddag is het meestal droog met enkele opklaringen. ’s Avonds trekt een zwakke regenzone het land binnen vanaf de kust. Van woensdag tot vrijdag is het zachter, maar wisselvallig met perioden van regen of buien en donderdag veel wind. Dat zegt het KMI. Deze namiddag blijft het grijs en nevelig met af en toe lichte regen of motregen. In de oostelijke landshelft wordt het in de loop van de namiddag droger. De maxima schommelen tussen 3 of 4 graden op de Ardense hoogten en 5 tot 7 graden in de andere streken.

Ook vanavond en -nacht is het miezerig met nevel en plaatselijk mist. De minima liggen tussen 0 en 3 graden.

Morgen begint opnieuw grijs en miezerig. Na de middag wordt het overwegend droog en krijgen we tussen de wolkenvelden door stilaan enkele opklaringen. Op het einde van de namiddag verdwijnt de zon achter de wolken in het westen van het land. De maxima liggen tussen 3 of 4 graden op de Ardense hoogten en 5 tot 7 graden in de andere streken.

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag trekt een zwakke regenzone het land binnen vanaf de kust. In het binnenland is het aanvankelijk nog droog met opklaringen en plaatselijk vorming van mist in het oosten. Vanaf het westen wordt het zwaarbewolkt met af en toe lichte regen. In het oosten blijft het waarschijnlijk droog tot de ochtend. De minima liggen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 4 of 5 graden in het westen.

Woensdag neemt de invloed van een depressie boven de oceaan op ons weer toe. Een hieraan verbonden neerslagzone trekt in de loop van de dag oostwaarts over ons land. De dag begint met soms lichte regen in het westen en nog droog weer in het oosten, maar nadien gaat het ook in het oosten licht regenen. Het blijft daarbij de hele tijd zwaarbewolkt tot betrokken. De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in het westen.

Donderdag wordt een heuse herfstdag met een stevige wind uit zuid tot zuidwest en perioden van regen of buien. Met maxima in de buurt van 12 graden is het wel zacht voor de tijd van het jaar.

Vrijdag lijkt het tijdelijk wat rustiger te worden. Het is wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien, vooral in het uiterste westen en langs de kust. We halen 7 tot 11 graden.

In het weekend verwachten we meestal zwaarbewolkt weer met perioden van regen. Daarbij staat er een matige tot soms vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Het blijft zacht, met maxima tussen 5 en 10 graden op zaterdag en tussen 9 en 13 graden op zondag.

bron: Belga