PDC WK darts - Dimitri Van Den Bergh start tegen Puleo, Kim Huybrechts tegen Thornton of Larsson

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dimitri Van Den Bergh (PDC-35), die zondag zijn wereldtitel bij de jeugd verlengde, werd maandag voor het WK bij de senioren in de eerste ronde tegen de Amerikaanse qualifier Chuck Puleo uitgeloot. Kim Huybrechts (PDC-21) start als 21e reekshoofd in de tweede ronde (1/32 finales) tegen de winnaar van het duel tussen de Schot Robert Thornton (PDC-33) en de Zweedse qualifier Daniel Larsson (PDC-159). De Engelse titelverdediger Rob Cross (PDC-2) komt in de tweede ronde tegen de Nederlander Jeffrey De Zwaan (PDC-44) of de Indiër Nitin Kumar uit. 's werelds nummer een Michael van Gerwen krijgt de Engelsman Alan Tabern (PDC-91) of de Australiër Raymond Smith al eerste tegenstander. De Nederlander is de topfavoriet voor een derde wereldtitel, na 2014 en 2017. Vorig jaar werd hij in de halve finales met 6-5 uitgeschakeld door Cross.

Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor, vorig jaar nog verliezend finalist (7-2), borg inmiddels de pijltjes op. Het wordt zo het eerste PDC WK in de geschiedenis zonder "The Power". De Russische Anastasia Dobromyslova (WDF-15) en de Engelse Lisa Ashton (WDF-3) zijn de eerste vrouwelijke deelnemers.

Het WK van de Professional Darts Corporation start donderdag 13 december in het Alexandra Palace in Londen. De finale is op nieuwjaarsdag. In de eerste en tweede ronde wordt er naar een best of 5 sets gespeeld, in de derde en vierde naar best of 7, in de kwartfinales naar best of 9, in de halve finales naar best of 11 en in de finale naar best of 13. De winnaar strijkt 500.000 pond (565.000 euro) op, voor de runner-up is er 200.000 pond (225.000 euro).

.

bron: Belga